Houtaantasters

Houtaantasters

Het bestrijden van houtworm, boktor en andere houtaantasters kunnen we op twee manieren bestrijden. Na behandeling bent u voor jaren beschermd tegen houtworm en hout-aantastende insecten. Tijdens de behandeling verandert de kleur van het hout tijdelijk, het krijgt de oude kleur na enige tijd weer terug..

Voorbereiding

• Te behandelen oppervlakten dienen vooraf ontdaan worden van verf.
• Alle te behandelen objecten dienen rondom toegankelijk te zijn voor de spuitlans.
+ Al het te behandelen hout dient stof te zijn.
• Zoveel mogelijk inventaris verwijderen indien deze de behandeling bemoeilijken.
• Vloeren worden voorzien van plastic zodat het object behandeld kan worden, behandelen zonder vermorsing is niet mogelijk.

Werkwijze

Het hout wordt twee keer achter elkaar en onder lagedruk besproeid met een verduurzamingsmiddel. Zo krijgt het product de kans in het hout te dringen. Het product zal ongeveer 1-2 cm in het hout dringen. Dit is een afdoende barrière tegen houtworm en hout aantastende insecten. Uw hout is nu langdurig beschermt.
De ruimtes dienen 48 uur gelucht te worden voordat deze weer bewoond mogen worden.
• Bij een product op oliebasis blijft men langdurig de restanten van de olie ruiken.
• Contact met het bestrijdingsmiddel vermijden.

Producten

Alle ingezette producten zijn toegestaan door het CTB (College voor Toelating Bestrijdingsmiddelen). Alle door ons ingezette producten voor houtaantasters zijn synthetische pyrethroïden. Deze producten hebben een relatief lage toxiciteit voor mensen.

Preventie

Tegen alle houtworm, insecten die zich in hout boren, zoals de grote en kleine houtwormkever, spinthoutworm en de huisboktor kunt u zich ook preventief beschermen. Bescherming kan verstandig zijn indien u van plan bent om een ruimte af te timmeren. Denk hierbij aan uw zolder, uw garage of uw schuur. Een preventieve behandeling is veel goedkoper dan een curatieve behandeling (wanneer u er al overlast van heeft).

Indien u vragen heeft kunt u ons altijd even bellen: 06-16154040.

Contactformulier

  Naam*

  Email*

  Telefoon nummer*

  Adres*

  Postcode*

  Woonplaats*

   

  Onderwerp*

  Bericht

   

  * Verplichte velden