Kakkerlakken

Vochtig en donker

Kakkerlakken zijn lichtschuwe insecten. Zij leven in warme, vochtige omgevingen waar voldoende voedsel aanwezig is. In ziekenhuizen, bejaardentehuizen, restaurants, bakkerijen, overdekte zwembaden en dierentuinen komen kakkerlakken veel voor. Wanneer ze eenmaal binnen zijn verspreiden ze zich gemakkelijk door het gehele gebouw. Een leidingdoorgang of een gat in de voeg van een muur is voldoende.

Bestrijding

Na een grondige inspectie en inventarisatie van het pand kan een bestrijdingsplan worden opgezet.  Wij gebruiken tegenwoordig een gel die een grote aantrekkingskracht bezit voor kakkerlakken dit in tegenstelling met vroeger toen over het algemeen nat werd bestreden. Bedrijven hoeven hierdoor hun productie niet stil te leggen en bewoners kunnen gewoon thuis blijven terwijl de gel wordt uitgezet door een deskundige. Het gif is niet schadelijk voor mens en huisdier De gel is een gif dat de kakkerlakken dood. Kakkerlakken zijn aaseters, waardoor er door vergiftiging plaatsvind. Levende soortgenoten eten de dode soortgenoten op en daardoor ontstaat er een “domino-effect” waardoor een snelle doding van de populatie plaats vindt.

Ook is er een middel tegen mieren wat werkt op de zelfde manier of meer weten over ongedierte

Uitwerpselen

Zodra het donker is geworden komen de kakkerlakken tevoorschijn. Dat is het moment waarop zij op zoek gaan naar voedsel. Schade door directe vraat is niet erg groot. Belangrijker is de voedselverontreiniging die ontstaat door de uitwerpselen van kakkerlakken. Hierdoor worden vele bacterien, en dus ook ziekten, verspreid. Doordat de beestjes zich niet of nauwelijks laten zien wanneer er licht is worden zij vaak pas opgemerkt als zij in grote aantallen aanwezig zijn. Wanneer dat het geval is volstaat het niet om zelf met een in de handel verkrijgbaar middel een bestrijding uit te voeren, maar is de tussenkomst van een deskundige noodzakelijk.

Contactformulier

  Naam*

  Email*

  Telefoon nummer*

  Adres*

  Postcode*

  Woonplaats*

   

  Onderwerp*

  Bericht

   

  * Verplichte velden