Vlooien

Vlooien bij hond en kat

De meest voorkomende vlooien soort is de zogenaamde ‘kattenvlo’. Deze komt, in
tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zowel op honden als op katten voor.
Na iedere bloedmaaltijd legt het vrouwtje zo’n 4 tot 8 eieren. Onder gunstige
omstandigheden duurt het gemiddeld 4 tot 6 weken voordat vanuit het eitje een
volwassen vlo is ontwikkeld. Katten vlooien bijten ook mensen.

vlooien

Vlooienplaag
In de vakantieperiode gebeurt het veelvuldig dat er plagen ontstaan in huizen.
Wanneer er geen beweging in huis is, bijvoorbeeld wanneer u met vakantie bent, komen de eitjes niet uit, maar zodra er beweging in huis is komen de eitjes uit en begint de
overlast. Met name wanneer de huisdieren het huis (tijdelijk) verlaten, kan een vlooienplaag ontstaan. Zodra u de deur opent bij terugkomst van vakantie, kunt u besprongen worden door honderden uitgehongerde vlooien op zoek naar een bloedmaaltijd.

Preventie en bestrijding van de vlooien

Stofzuigen
Gebruik de stofzuiger (op z’n sterkste stand) om het tapijt of het kleed, en daarnaast de rest van het huis zorgvuldig te zuigen. Ook en vooral de plekken waar je moeilijk bij kunt komen, overal kunnen de vlooien zitten. Tussen de kussens van banken en fauteuils, bij de plinten dus letterlijk in alle hoeken en gaten. Vergeet ook de katten- of hondenmand niet! Klop deze eerst buiten uit, zodat de vlooien, eitjes en larven eruit vallen. Niet voor de deur natuurlijk, want dan loopt u de vlooien zo weer mee naar binnen. Na het stofzuigen is het raadzaam de stofzuigerzak weg te gooien na het stofzuigen.

Wassen
Dekens, manden, kussens of andere voorwerpen waar uw huisdier graag op ligt of zit, zo heet mogelijk wassen. Waar mogelijk op 90 graden, anders op 50 of 60 graden. Hierdoor zullen noch de eitjes, noch de larven overleven.  Neem voor de zekerheid ook de kussens op de bank mee. Indien uw huisdier wel eens in uw slaapkamer is, reinig dan ook het beddengoed. Herhaal dit wekelijks, zeker gedurende de weken dat u vlooien aan het bestrijden bent. Om zeker te zijn dat nergens vlooien, eitjes of -larven achterblijven, is het verstandig ook uw kleren zo snel mogelijk te wassen. Ook de kleren in de (vuile) wasmand, want ook hier kunnen makkelijk nog eitjes in zitten. Dus, alle kleren direct (zo heet mogelijk) te wassen en opbergen in de kast.

Deskundige vlooien bestrijding
Mocht het toch uit de hand gelopen zijn en wilt uw snel van uw plaag af, wij helpen  uw graag en in de meeste gevallen kunnen wij binnen 24 uur bij uw zijn.

Wilt u een afspraak maken vul het contact formulier in en we bellen uw terug

  Naam*

  Email*

  Telefoon nummer*

  Adres*

  Postcode*

  Woonplaats*

   

  Onderwerp*

  Bericht

   

  * Verplichte velden